"Не забувай героїв Азовсталі". Родини полонених захисників Маріуполя провели акцію у Запоріжжі

У Запоріжжі близько 200 рідних та близьких полонених захисників Маріуполя вийшли на акцію, аби привернути увагу суспільства та зрушити з місця процес обміну. Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники акції тримали в руках плакати, на деяких - фото та імена їхніх рідних, на акцію вийшли родини з дітьми. Деякі діти народились тоді, коли їхні батьки вже потрапили в полон і тому ще жодного разу навіть їх не бачили.

Люди утворили живий ланцюг та скандували: "Не мовчи, полон вбиває".

На площі перед будівлею ОДА вони встановили інсталяцію - металеву ялинку з колючим дротом, як нагадування про те, що друге Різдво українські військові знаходяться в полоні.

"Кожну хвилину їх катують. Це не образність, це правда. Їм ламають пальці, гвалтують. Те, що не може собі уявити жодна нормальна людина, коїться з нашими хлопцями, з нашими левами. Їх ламають, їх бояться і тому ненавидять. Ось ці люди, хто тут зібрався, то сталеві мальви. Мальва - це символ дому, затишку. Зараз ці матері, доньки, сестри, наречені мають стояти й бути сталевими і чекати додому. Ми маємо зробити все, аби хлопці повернулись і мальви знову квітли. Люди світу, вільні люди - до вас звертаюсь: говоріть про них, допоможіть нам вернути наших левів живими", - закликала організаторка акції Ольга Плечун.

Вона нагадала, що останній обмін військовополоненими був у червні. Зараз у полоні росіян перебувають, за дуже приблизними цифрами, понад 2000 військових. Ба більше, росіяни судять полонених військовослужбовців за кримінальним кодексом, що є порушення прав людини.

"Травень-червень був останній обмін. Потім жодного зрушення. Не тому, що ми не хочемо, у нас є ким обмінюватись. Мордор не йде. Вони хочуть прикриватись нашими хлопцями, то "туз” в рукаві", - сказала організаторка.

Як повідомлялося раніше, у Львові рідні полонених з Маріуполя вийшли на акцію, щоб привернути увагу суспільства.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті