"Не чекаємо свят, а чекаємо обмінів". Рідні захисників Маріуполя, які досі у полоні, провели акцію у Львові

У Львові рідні полонених з Маріуполя вийшли на акцію, щоб привернути увагу суспільства, - пише "Суспільне", посилаючись на коментарі організаторів.

За їх словами, вони намагаються привернути увагу до відсутності обмінів, а також вкотре нагадати про необхідність дій міжнародних організацій, зокрема "Червоного хреста" і ООН.

Рідні захисників зібралися біля Оперного театру близько 12:00. Із собою вони принесли плакати із закликами: "Не мовчи — полон вбиває", "Моє серце майже два роки у полоні", "Де Азов?" та іншими.

"Ми прагнемо, щоб кожен пам'ятав про оборонців "Азовсталі", які понад 560 днів знаходяться в катівнях ворога, та боровся за їхнє визволення. Пам'ятайте, що полон — не опція збереження життя, що полон — вбиває. Що поки ви займаєтесь буденними справами, можете спокійно жити, кохати, пити каву, їсти смачну їжу, що приготувала мати або дружина, гуляти зі своїми дітьми, купувати подарунки близьким до Різдва — їх другий рік катують", — кажуть організатори.

Серед учасників акції — мама 22-річного військовополоненого захисника Маріуполя Надія. Жінка розповіла, що у її сина день народження у травні. Два роки це свято він зустрічає у полоні.

"Хочеться звернути увагу на діяльність всесвітніх організацій, щоб наша влада на них тиснула, тому що наших звернень вони не чують. У планах щосуботи або через суботу виходити на акцію, тому що до того нас просили не робити акцій до кінця листопада. Листопад закінчився, а досі ніяких обмінів", — каже мама військовополоненого Надія.

Акція у Львові тривала більше години. Такі ж акції 10 грудня відбулися у Вінниці, Одесі та Черкасах.

 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті