НБУ закликав внести росію до "чорного списку" FATF за фінансування тероризму

Національний банк України закликав Міжнародну групу протидії відмиванню брудних грошей (FATF) внести росію в "чорний список" за фінансування тероризму. Про це 14 жовтня повідомляє прес-служба НБУ.

"Членство держави-терориста у FATF ставить під сумнів репутацію цієї організації, створеної на основі принципів міжнародного співробітництва та взаємної довіри. Неможливо вести діалог, заснований на довірі та взаємній повазі до міжнародного права та стандартів FATF, з державою-терористом. Ведення діалогу можливе після того, як вона припинить фінансування тероризму та загрози застосування зброї масового знищення", - наводиться цитата із документа.

Відповідне рішення закликають ухвалити на пленарному засіданні 18-21 жовтня. Новий голова Нацбанку Андрій Пишний залишив підпис під документом, у якому закликається:

  • виключити росію з країн-членів FATF;
  • звернутися до регіональних органів на кшталт FATF з вимогою припинити членство РФ і позбавити її статусу спостерігача у цих органах;
  • включити РФ до "чорного списку FATF" (список юрисдикцій з високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії).

Ці рішення мають бути прийняті, як зазначають у НБУ, як відповідь на порушення РФ основоположних принципів міжнародного права, які створили суттєві загрози безпеці та цілісності фінансової системи світу.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ ухвалила резолюцію про визнання РФ терористичним режимом.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті