Наступ армії РФ на Донеччині досягне кульмінації протягом найближчих тижнів у районі траси E40 - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни прогнозують кульмінацію російського наступу на Донеччині та припускають, що окупанти зможуть захопити Слов'янськ чи Бахмут. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Поточний російський наступ може призвести до обмежених нових територіальних досягнень на Донбасі на північний схід від шосе E40, але, ймовірно, завершиться захопленням Слов'янська або Бахмута", - йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що за останні кілька тижнів російські війська не досягли значних успіхів у напрямку Слов'янська або вздовж Сіверсько-Бахмутського виступу і продовжують знижувати свою наступальну потужність у локальних боях за невеликі та відносно неважливі населені пункти по всій Донецькій області.

Повідомляють, що армії РФ складно просуватися і при наступі вони виявляться на місцевості, яка буде сприятливішою для українських військових. Наступ росіян досягне кульмінації при спробі захопити трасу Е40, яка з'єднує Донецьк та Харків.

"Зараз російським військам важко просуватися щодо малозаселеної та відкритої місцевості. Вони зіткнуться з місцевістю, яка буде набагато сприятливішою для українських захисників. Тому нинішній російський наступ на Донбасі, швидше за все, досягне кульмінації десь уздовж E40 найближчими тижнями", - повідомляють аналітики

Як раніше повідомлялося, окупанти відмовляються продовжувати короткострокові та довгострокові контракти, щоб не воювати в Україні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті