Напад священика Московського патріархату на священика ПЦУ: поліція порушила справу

На Вінничині за фактом конфлікту між священнослужителями у Томашпільській територіальній громаді поліцією розпочато досудове розслідування. Про це повідомляє Нацполіція України у Вінницкій області.

"Під час процесії поховання у с. Яланець Томашпільської ТГ між двома священниками різних конфесій виник конфлікт, внаслідок якого один із них отримав тілесні ушкодження. Слідством розпочато досудове розслідування. 22 липня під час процесії поховання між священнослужителями різних парафій виник конфлікт, внаслідок якого один із них отримав тілесні ушкодження", - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, до поліції із заявою звернувся священник однієї із конфесій про нанесення йому тілесних ушкоджень під час процесії поховання у с. Яланець священником іншої парафії. Слідством розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження). Потерпілого направлено на проходження судово-медичної експертизи. Окрім цього, поліцією внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розслідування триває.

Як повідомлялося раніше, у Вінницькій області священник московського патріархату напав на священника ПЦУ під час церемонії прощання із військовим.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті