НАБУ оголосило в розшук Кіпермана й ще двох бізнес-партнерів Коломойського

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського Михайла Кіпермана, а також Дмитра Кондрашова та Юлію Фролову - учасників схеми заволодіння електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго". Про це повідомили НАБУ та Центр протидії корупції (ЦПК) в Телеграм 25 січня.

"НАБУ розшукує трьох учасників схеми заволодіння електричною енергією ПрАТ "НЕК "Укренерго". Йдеться про організатора схеми, директора департаменту ПрАТ "НЕК "Укренерго" та голову правління комерційного банку", - сказано в повідомленні НАБУ.

Зазначається, що схему заволодіння електроенергією ПрАТ "НЕК "Укренерго" та легалізації отриманих від її продажу коштів НАБУ і САП викрили 11 січня. Сума збитків становить понад 716 млн грн.

"Додамо, що ВАКС заочно взяв Кіпермана під варту. Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цієї запобіжки", - повідомили у ЦПК.

Раніше повідомлялось, що НАБУ і САП викрили схему привласнення електроенергії Укренерго на 716 млн грн.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті