На вулицях столиці Вірменії з'явилися листівки на підтримку агресії РФ проти України, Молдови та Казахстану

На вулицях Єревану з'явилися листівки з буквою Z – неформальним символом прихильників росії у війні з Україною – на підтримку анексії низки територій пострадянського простору. Про це написали користувачі соцмереж, повідомляє "Радіо Свобода".

Листівки вірменською мовою містять слогани - "Крим - це Росія. Донецьк - це Росія. Луганськ - це Росія. Маріуполь - це Росія. Запоріжжя - це Росія. Херсон - це Росія. Тираспіль - це Росія. Цхінвал - це Росія. Північний Казахстан - це буде Росія. Арцах (Нагірний Карабах - прим. РС) - нехай буде Росія".

Наголошується, що листівки з'явилися на тлі повідомлень про проведення референдумів про анексію територій України, які зараз під контролем російської армії. Про ймовірне голосування, зокрема, вже повідомляли призначені москвою "влади" Запорізької та Херсонської областей.

Користувачі соцмереж звернули увагу на гарну поліграфічну якість листівок та дизайн, виконаний у стилі партії "Єдина Росія".

Крім того, на листівках розміщено логотип парламентського блоку "Айастан" екс-президента та колишнього прем'єр-міністра Роберта Кочаряна. Блок свою причетність до листівок відкинув і звинуватив у цьому прихильників прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. "Айастан" назвав те, що сталося, провокацією.

Кочаряна вважають політиком, близьким до кремля. Його критики вважають, що акція в Єревані – це спроба проросійських сил підтримати Кочаряна та продемонструвати згоду щодо анексії окупованих українських територій.

Проросійські активісти та блогери звинувачують у поширенні листівок українські спецслужби.

Очевидці також звертають увагу, що листівки розклеєні у самому центрі вірменської столиці. Після нещодавнього вибуху в торговому комплексі "Сурмалу" в Єревані посилено заходи безпеки і місто патрулюють посилені наряди поліції, але про затримання розповсюджувачів листових повідомлень немає.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті