Рашисти на окупованих територіях України утискають різні конфесії, деяких представників релігійних громад затримано

Рашисти на окупованих територіях України утискають різні конфесії, деяких представників релігійних громад затримано. Про це повідомив "Центр національного спротиву" 7 лютого.

"Наразі росіяни піддають низку конфесій на тимчасово окупованих територіях репресіям, зокрема обшуки провели в парафіях ПЦУ, ГКЦУ й "Свідків Єгови", – сказано в повідомленні. – Деяких членів релігійних громад було затримано".

Уточнюється, що це все відбувається на фоні зустрічі гауляйтера Євгенія Баліцького з Кирилом Гундяєвим – очільником московської церкви. На зустрічі колаборант пообіцяв сприяти російським релігійним діячам в діяльності на тимчасово окупованих територіях.

"В російській моделі церков є лише методом донесення потрібної інформації для контролю населення, при цьому церков працює у зв’язці з кремлем, – підкреслюється в повідомленні. – Останній забезпечує підконтрольним конфесіям монополію на захоплених територіях".

Раніше повідомлялось, що рашисти на тимчасово окупованих територіях переслідують протестантські конфесії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті