На Лимано-Куп’янському напрямку ситуація загострилася, росіяни після затишшя пішли на штурми – Сирський

Ситуація на східному фронті останніми днями суттєво загострилась, ворог намагається наступати на Лимано-Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, слова якого 14 жовтня цитує Military Media Center.

"Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Купьянському напрямку. Тривають важкі бої. Головна мета ворога – розгром угруповання наших військ, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл", - сказав Сирський.

Він зазначив, що противник здійснює щоденно десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по нашим позиціям. Втім, наші бійці дають йому відсіч та завдають суттєвих втрат.

Сирський також повідомив, що зустрівся з командирами частин та підрозділів, які виконують завдання на найбільш "гарячих точках" фронту.

"На місці були прийняті рішення щодо подальших дій та розв’язано ряд проблемних питань. Зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Подякував їм за мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов’язку", - розповів він.

Командувач вручив відзнаки воїнам, які у складі ОТУ "Лиман" відбивають вторгнення ворога.

Як повідомлялося, на Лимано-Куп’янському напрямку за добу відбулося 19 бойових зіткнень, спалено ще 10 російських танків.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті