На лівобережжі Херсонщини окупанти кинули людей у зоні затоплення, місцеві просять про порятунок із дахів будинків

Російські окупанти кинули напризволяще жителів лівого берега Дніпра в Херсонській області, де евакуація населення з затоплених районів після підриву Каховської ГЕС фактично не проводиться. Про це повідомляють очевидці у місцевих соцмережах. 

В окупованих Олешках, Голій Пристані та Забариного люди сидять на дахах будинків і прохають про допомогу. Схожа ситуація виникла в інших населених пунктах – у селах Кардашинка, Праві Солонці, Велика Кардашинка. Там місцеві також знаходяться на дахах, вода затоплює будинки і піднімається все вище.

Місцеві чати переповнені благаннями про допомогу та порятунок. Жителі пишуть, що рятувальників на місцях немає, масова евакуація не відбувається. "Люди у пастці. Звʼязку нема, світла нема", -  повідомляють мешканці.

"В Олешках вода в прибережній зоні доходить до дахів будинків, Люди в істериці, дзвонять рідним і прощаються. Багато старих на дахах, човнів немає. Дістатись нема чим", - публікує повідомлення від місцевих один з херсонських пабліків.

Оккупаційна "адміністрація" Олешків заявляє, що місто затоплене практично повністю, евакуація людей можлива тільки на спецтехніці.

Як повідомлялося, щонайменше семеро людей вважаються зниклими безвісти після руйнування Каховської ГЕС і затоплення території.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті