На Кіровоградщині у ДТП загинули троє 17-літніх дівчат - за кермом був пʼяний поліцейський

Смертельна аварія сталася на трасі «Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя» за участі працівника поліції: троє загиблих та двоє травмованих. Про це повідомила  Кіровоградська облпрокуратура 25 червня.

За даними слідства, 25 червня 2023 року, водій автомобіля «Mercedes-Benz», рухаючись автодорогою  «Кропивницький-Кривий  Ріг-Запоріжжя», неподалік смт. Новгородка, грубо порушив правила дорожнього руху, перевищив швидкість, не справився з керуванням та допустив  зʼїзд авто в кювет з подальшим перекиданням. У салоні легковика перебувало  пʼятеро пасажирів - випускників однієї із місцевих шкіл.

"У результаті аварії троє  шістнадцятирічних дівчат загинули на місці події. Ще двоє пасажирів - хлопець, 2005 року народження та дівчина, 2007 року народження - отримали  тілесні ушкодження. Встановлено, що за кермом автомобіля перебував сержант поліції Кропивницького РВП ГУНП в Кіровоградській області. Працівник поліції  керував автівкою  у стані алкогольного спʼяніння", - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури розпочато досудове слідство за фактом смертельної ДТП, внаслідок якої загинуло троє неповнолітніх дівчат, а ще двоє підлітків зазнали ушкоджень  (ч.3 ст. 286 КК України).

Наразі правоохоронця затримано в порядку ст. ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі дії. 

"Вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру та обрання запобіжного заходу. Прокуратура клопотатиме перед судом про застосування безальтернативного запобіжного заходу -  тримання під вартою", - йдеться у повідомленні. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті