На Донеччині повернули газ у більш ніж 45 тисяч осель після 5 місяців російських обстрілів

У Донецькій області газ підключили до понад 45,4 тисячі осель, 18 підприємств і 131 котельні. Область була без газу через російські обстріли протягом пʼяти місяців. Про це повідомив керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, - пише пресслужба компанії 9 листопада.

“Запуск газопостачання на Донеччині – це результат, без перебільшення, героїчних зусиль усіх причетних, і особливо працівників Донецькоблгазу. Незважаючи на постійні обстріли та небезпеку власному життю, вони продовжують повертати газопостачання в регіон напередодні опалювального сезону”, – зазначив Чернишов.

Загалом "Донецькоблгазу" надійшло 48,7 тис. заяв на підключення побутових споживачів, 287 заяв на підключення непобутових споживачів та 143 – на підключення котелень. Вже задовольнили 93% заяв на підключення домогосподарств та 91,6% заяв на підключення котелень.

Доступ до газопостачання вже мають 42 міста та селища регіону, тривають роботи для повного підключення споживачів цих населених пунктів.

У компанії нагадали, що 23 травня через пошкодження магістрального газопроводу та відсутності альтернативних джерел транспортування природного газу до Донецької області АТ "Донецькоблгаз" був змушений припинити розподіл природного газу своїм споживачам, крім мешканців Комарської ОТГ та Олександрівської ОТГ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті