Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин - міністерка фінансів США

Міністерка фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі з очільниками фінансових відомств країн Єврозони запевнила, що підтримка України залишається "головним пріоритетом" для Вашингтона на тлі ескалації арабо-ізраїльського конфлікту. Про це пише Reuters, - повідомляє "ЄП".

У виступі на зустрічі так званої Єврогрупи – міністрів фінансів країн-членів ЄС, що використовують євро – Єллен підкреслила, що адміністрація Джо Байдена готова підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно" і домагатиметься схвалення в Конгресі "потужної" та безперервної допомоги Києву.

"Ми не можемо дозволити Україні програти війну з економічних причин, тоді як вона продемонструвала здатність досягти успіху на полі бою", – сказала голова американського Мінфіну.

Єллен підтвердила, що Сполучені Штати підтримують "використання надприбутків російських суверенних активів, заморожених у певних клірингових установах, і використання цих коштів для підтримки України".

Також вона сказала, що США та ЄС продовжать працювати над тим, щоб накласти на Росію "все більші витрати за ведення своєї безрозсудної війни", зокрема шляхом обмеження цін на російську нафту та боротьби з ухилянням від санкцій.

На тлі загострення на Близькому Сході з'явились побоювання, що увага до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також ресурси Заходу для підтримки Києва, можуть зменшитись. 

Серед іншого, заява Єллен з'явилась на тлі повідомлень, що адміністрація президента США намерена просить у Конгресса виділити понад два мільярди доларів на допомогу Україні та Ізраїлю.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті