Шахраям, які вивозили до РФ вкрадений український урожай, повідомлено про підозру

Колаборанту із Запорізької області та громадянам РФ, які крали й вивозили український урожай, повідомлено про підозру. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 22 вересня.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України за фактами порушення законів та звичаїв війни і колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 438, ч. 1 ст. 111-1 КК України), а також двом громадянам РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що підозрювані організували діяльність так званого державного унітарного підприємства "Державний зерновий оператор", створеного наказом псевдоголови військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Підкреслюється, що це підприємство прийняло на баланс захоплені в регіоні елеватори та понад 42 тисячі тонн зерна, яке там зберігалося.

Крім того, вони організували постачання до держави-агресора цього викраденого українського зерна.

"Зокрема, громадянин РФ очолив незаконно створене окупаційною владою підприємство, – сказано в повідомленні. – Він разом зі своїм так званим заступником – теж громадянином РФ та місцевим колаборантом організували захоплення елеваторів, конфіскували продукцію, а також скуповували у населення зерно за кабальними цінами".

Уточнюється, що привласнена сільськогосподарська продукція транспортувалася до тимчасово окупованої території Криму, а також поставлялася покупцям на території РФ – ТОВ "Кубань-Форвард" і ТОВ "Компания "Апрель" (м. Краснодар).

Підкреслюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ.

Раніше повідомлялось, що в Запорізькій області двоє військових РФ вкрали 138 тисяч тонн зерна.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті