Футбольна молодіжна збірна України вийшла на Євро-2023 завдяки хет-трику нападника "Шахтаря"

Молодіжна збірна України27 вересня у матчі-відповіді плей-офф кваліфікації на чемпіонат Європи-2023 обіграла Словаччину. Завдяки цій перемозі наша "молодіжка" змогла здобути путівку на турнір у Румунії та Грузії.

Збірна України після поразки у першому матчі розпочала гру активніше, але саме підопічні Руслана Ротаня могли пропустити першими. Та й загалом саме словаки до кінця першого тайму виглядали небезпечнішими.

А ось на старті другого тайму українці показали як потрібно реалізовувати свої шанси. Нападник "Шахтаря" Данило Сікан протягом шести хвилин (з 48 по 54) оформив дубль. Завдяки цьому за сумою двох матчів уперед вийшли вже синьо-жовті.

Після цього команда Руслана Ротаня відійшла в оборону, зробивши ставку на контратаки. І на 66 хвилині ця ставка спрацювала. Криськів відібрав м'яч, розігнав українську атаку і на вході до штрафного майданчика відпасував Сікану, який оформив хет-трик.

Після цього, попри всі спроби словаків, матч закінчився з рахунком 3:0. За підсумками двох матчів (5:3) на європейський форум вирушать саме підопічні Ротаня.

Євро-2023 U-21, кваліфікація, плей-офф, матчі-відповіді

Україна U-21 – Словаччина U-21 – 3:0 (0:0, 3:0). Перший матч – 2:3

Голи: 1:0 Сікан, 48; 2:0 Сікан, 54; 3:0 Сікан, 66.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті