Міжнародні аналітики припускають, що Москва може витримати ще три роки важких втрат на фронті

Москва може витримати ще три роки важких втрат на фронті. Такого висновку дійшли аналітики Міжнародного інституту стратегічних досліджень, що базується в Лондоні, - повідомляє Бі-бі-сі.

Один із провідних світових дослідницьких центрів зазначає, що за час повномасштабного вторгнення в Україну РФ втратила понад 3000 танків, що еквівалентно всьому її довоєнному потенціалу, але має достатні резерви менш якісних бронемашин на складах для поповнення втрат протягом наступних років.

Україна також зазнала великих втрат з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року, але постачання західної військової техніки дозволило їй зберегти запаси, одночасно підвищивши якість.

"Москва зуміла розміняти якість на кількість, знімаючи зі зберігання тисячі старих танків зі швидкістю, що часом сягала 90 машин на місяць", - ідеться в щорічній доповіді "Воєнний баланс", що слугує ключовим довідковим посібником для оборонних аналітиків у всьому світі.

Накопичені РФ запаси означають, що Москва "потенційно може витримати ще близько трьох років важких втрат і поповнювати убуток танків зі старих запасів, нехай і на нижчому технічному рівні, незалежно від її здатності виробляти нову техніку", йдеться в доповіді, витяги з якої наводить агентство Reuters.

За даними аналітиків, у РФ налічується 1750 основних бойових танків, від Т-55, чий вік обчислюється десятиліттями, до більш сучасних Т-80 і Т-90. Ще 4000 танків перебувають на зберіганні.

"Ситуація підкреслює зростаюче відчуття тупикової ситуації в бойових діях, яка може зберігатися протягом 2024 року", - йдеться в доповіді.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті