Міноборони виявило майже 40 мільйонів збитків на закупівлі генераторів у військовій частині на Чернігівщині

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони України виявила у військовій частині в Чернігівській області та встановила порушення, що призвели до збитків майже на 40 млн гривень. Про це 21 листопада повідомило Міноборони.

Зазначається, що наймасштабнішим з усіх порушень стало безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 млн гривень збитків. 

Аудит встановив, що посадові особи військової частини укладали додаткові угоди з постачальниками, чим істотно змінювали умови договору. Через це вони закупили на 163 генератори менше від встановленої потреби.

При цьому в період з жовтня 2022 року по квітень 2023 року, коли генератори були критично потрібні військовим, більшість з них до військових частин не постачалися, а накопичувалися на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених. 

Також встановлені інші порушення на загальну суму 1,7 млн гривень.

Щодо порушень посадових осіб, зокрема командира військової частини, що призвели до втрат з держбюджету, матеріали аудиту передані правоохоронцям.

Як повідомлялося, у Москві після отримання повістки з військкомату застрелився молодий чоловік.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті