Міноборони не допустило поставку понад 60 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

Міністерство оборони України протягом вересня не допустило поставку понад 60 тонн неякісних та небезпечних продуктів для українських військових. Про це повідомляє канал Міноборони у Телеграм 19 жовтня.

“Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, яке підпорядковується Центральному управлінню контролю якості, провели понад сто перевірок та оглянули близько двох тисяч тонн продуктів”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією Міноборони основна маса неякісної їжі – м'ясні та м'ясо-рослинні консерви, а серед найпоширеніших порушень – невідповідність вимогам Державних стандартів України та технічним умовам виробника.

Також серед порушень Міноборони виявило відсутність якісних документів на продукти, порушення маркування або його відсутність, протерміновану продукцію та порушення умов зберігання.

“Продукція, яка має хоча б одне з перелічених порушень, згідно із законодавством України, вважається небезпечною”, - підсумували у Міністерстві оборони.

Як повідомлялось раніше, склад Міноборони оновлено: Зеленський після наради з Умєровим розповів про перші кроки нової команди.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті