Міноборони не допустило поставку понад 60 тонн неякісних продуктів для ЗСУ

Міністерство оборони України протягом вересня не допустило поставку понад 60 тонн неякісних та небезпечних продуктів для українських військових. Про це повідомляє канал Міноборони у Телеграм 19 жовтня.

“Фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, яке підпорядковується Центральному управлінню контролю якості, провели понад сто перевірок та оглянули близько двох тисяч тонн продуктів”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією Міноборони основна маса неякісної їжі – м'ясні та м'ясо-рослинні консерви, а серед найпоширеніших порушень – невідповідність вимогам Державних стандартів України та технічним умовам виробника.

Також серед порушень Міноборони виявило відсутність якісних документів на продукти, порушення маркування або його відсутність, протерміновану продукцію та порушення умов зберігання.

“Продукція, яка має хоча б одне з перелічених порушень, згідно із законодавством України, вважається небезпечною”, - підсумували у Міністерстві оборони.

Як повідомлялось раніше, склад Міноборони оновлено: Зеленський після наради з Умєровим розповів про перші кроки нової команди.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті