Microsoft виплатить понад 3 млн доларів за порушення санкцій проти РФ

Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі США спільно з Управлінням із контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США зобов'язали компанію Microsoft виплатити штрафи на загальну суму 3,3 млн доларів. Про це повідомляє "Голос Америки".

Як причину вказано «імовірні та очевидні порушення законів США про експортний контроль та санкції» компанією Microsoft.

Значна частина штрафу у розмірі 2 980 265 доларів пов'язана з 1339 «очевидними порушеннями» санкцій у росії, на анексованих територіях України, а також в Ірані, Сирії та на Кубі.

У загальну суму увійшов і адміністративний штраф Бюро промисловості та безпеки США, пов'язаний із сімома порушеннями санкційного законодавства та діяльністю російського дочірнього підприємства технологічної компанії Microsoft Rus LLC. Порушення було зафіксовано у період з 28 грудня 2016 року до 22 грудня 2017 року.

Зазначаються два російські підприємства, яким компанія Microsoft протиправно надала доступ до ПЗ: «Головдержекспертиза Росії», залучена до багатьох будівельних проектів, зокрема у будівництво Керченського мосту, а також «Об'єднана суднобудівна корпорація», що займається розробкою та будівництвом бойових кораблів ВМФ росії.

Як повідомлялося, для росіян готується "багато неприємностей" у новому пакеті санкцій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті