Американська компанія PepsiCo відкрила новий завод під Новосибірськом

Американська компанія PepsiCo запустила в РФ першу чергу заводу снеків і солоних закусок під Новосибірськом. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" з посиланням на російське державне агентство ТАСС.

Потужність виробництва - 60 000 тонн на рік. Ще п'ять ліній планується відкрити пізніше. "Підприємства нашої області постачають туди спеціальну картоплю тих сортів, які прийнятні для виробництва чіпсів", - цитує агентство міністра сільського господарства регіону Євгена Лещенка.

Запустити проєкт планувалося 2021 року, на що компанія витратила понад 12 млрд рублів. За словами міністра, завод був орієнтований на постачання в Сибірському федеральному окрузі та за кордон, але поки що не зрозуміло, коли підприємство вийде на проєктну потужність, тому що виникли складнощі з поставками технологічного обладнання. "Воно все імпортне, перебуває під санкційними обмеженнями", - визнав Лещенко.

У повідомленні нагадується, що в березні 2022 року PepsiCo повідомила про припинення продажу напоїв, інвестпроєктів і рекламних активностей у РФ. Водночас американська компанія залишається одним із головних у РФ виробників молочної продукції - їй належить бренд "Вімм-Білль-Данн". Наприкінці 2023 року ЗМІ стверджували, що PepsiCo продає молокозавод у Краснодарському краї компанії, афілійованій з "Агрокомплексом" ексглави Мінсільгоспу РФ Олександра Ткачова.

На російському сайті компанії PepsiCo зазначено, що вона є найбільшим виробником продуктів харчування та напоїв, у центральному та регіональних офісах компанії та на її численних виробничих підприємствах у РФ працює близько 20 000 співробітників.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті