Мешканці Невського та Макіївки на Луганщині виживають під цілодобовими обстрілами разом з худобою

Мешканці, які залишаються в звільнених від рашистів селах Невське й Макіївка Сватівського району на Луганщині, виживають під цілодобовими ворожими обстрілами, багато хто з них – разом зі свійськими тваринами. Відповідні фото розмістила Луганська ОВА у своєму Телеграм-каналі 8 лютого.

"Макіївка та Невське – села на лінії фронту на Луганщині, – сказано в повідомленні. – До війни у Макіївці жило більше 800 людей, зараз трохи більше ніж 20. У Невському лишилося 142 мешканця з понад 700".

Підкреслюється, що артилерія щодня добиває і без того розбиті села. На вулицях рідко побачиш людей, більшу частину дня вони ховаються у підвалах. Але виходити необхідно, бо худоба чекає.

"Вцілілі корови, свині, гуси теж зараз "забарикадовані" в сараях, – сказано в повідомленні. – Туші загиблих розкидані пустими подвір’ями".

Раніше було опубліковано відео, що демонструє, як наразі виглядає Сєвєродонецьк, який перетворився на місто-привид.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті