Макрон уже не сумнівається: зараз не час для діалогу з росією

Нині не час для діалогу з росією. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон, виступаючи 17 лютого на Мюнхенській безпековій конференції, - повідомляє RFI.

«Ми маємо прискорити та посилити підтримку України», - сказав французький президент, наголосивши, що «російська агресія має зазнати поразки».

«Сьогодні гранично зрозуміло — не час для діалогу», — визнав Макрон, який тривалий час зберігав контакти та вів регулярні телефонні переговори з путіним, викликаючи різку критику в Україні та країнах Східної Європи.

Зараз не час для діалогу, тому що ми маємо справу з росією, яка обрала війну, яка обрала ескалацію воєнних дій і яка вирішила, що може піти далі – до воєнних злочинів та атак на громадянську інфраструктуру, – наголосив французький президент, нагадавши, що Захід намагався вести діалог із РФ, але путін обрав війну та ескалацію.

Зазначається, що Макрон закликав країни Заходу активізувати підтримку України в її протистоянні агресії путінської росії, з тим щоб Україна могла створити умови для «переговорів, що заслуговують на довіру» про мир на своїх умовах.

Росія не може і не повинна виграти цю війну, і російська агресія має зазнати поразки, тому що ми не можемо погодитися на те, щоб незаконне застосування сили стало банальністю. Інакше під загрозою опиниться вся європейська безпека та загалом світова стабільність, - підкреслив Макрон.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті