Литва передасть Україні 155-мм боєприпаси та зимове обмундирування

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас оголосив про передачу найближчим часом Україні боєприпасів калібру 155 мм. Про це він написав у Фейсбуці, - повідомляє "Інтерфакс.Україна".

"Щодо найближчої військової підтримки вже вирішено - буде передано боєприпаси для вкрай необхідної на фронті 155-мм артилерії. Агентство оборонних ресурсів Міноборони уклало контракти з виробниками на відновлення цих запасів", - написав Анушаускас.

Також, за його словами, протягом місяця буде виконано контракт із виробниками зимового одягу для українських солдатів. "Буде більше підтримки, але ми не можемо оголосити про все", - сказав голова литовського оборонного відомства.

Анушаускас анонсував підписання контрактів на 2023 рік із литовським бізнесом, який виробляє необхідну Україні військову техніку. "Звичайно, якщо виробники будуть готові та зможуть збільшити свій виробничий потенціал", - зазначив він.

"Литва також зробить свій внесок у міжнародний фонд фінансування важкої бронетехніки, її виробництва або модернізації та придбання. Тож, якщо що, будуть танки, здані українцям за наш рахунок", - додав міністр.

Глава оборонного відомства Литви також повідомив про розширення курсів військової підготовки для українців до 1500 солдатів без урахування поточного року, які проходять навчання.

"Підтримка Литви Україні та її громадянам (біженцям) наразі оцінюється у більш ніж 640 мільйонів євро. З них 36% або 232 млн євро йде на військову підтримку", - розповів Анушаускас.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті