Лукашенко переляканий: "Жодного "контрнаступу" немає і бути не може, це просто безумство"

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко явно наляканий майбутнім українським контрнаступом. Про це свідчить його емоційний виступ на зустрічі з учасниками засідання Ради Парламентської асамблеї Організації Договору про колективну безпеку в Мінську 18 травня. 

Лукашенко, якого цитує його офіційний сайт, довго розмірковував, як Білорусь разом із росією та іншими "союзниками" "борються за мир", намагаючись "посадити" Україну за стіл переговорів. Підбиваючи підсумок своєї промови, Лукашенко заявив, що, на його переконання, ніякого українського "контрнаступу" "немає і бути не може".

"Це просто безумство. Один до п'яти на фронті воювати за технікою і живою силою - це просто безумство! Ні, треба нагнітати, треба накручувати українців для того, щоб продовжувати і втопити нас у цьому протистоянні. У цьому сьогодні суть на фронті. Ми це бачимо. Це у нас за парканом прямо", - емоційно заявив Лукашенко.

При цьому він традиційно звинуватив Україну в тому, що вона висуває "всякі попередні умови... з метою не допустити жодних переговорів".

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті