Лавров поїде на саміт G20 замість путіна, який боїться конфронтації з Байденом

Президент росії путін не відвідає саміт G20, який відбудеться 15-16 листопада на Балі в Індонезії. Про це повідомили CNN у російському посольстві в Індонезії 10 листопада.

Глава протоколу посольства Юлія Томська повідомила, що замість путіна на саміт G20 поїде міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Томська додала, що путін ще вирішує, чи приєднається він до однієї із зустрічей віртуально.

Зазначають, що таке рішення спровоковане прагненням кремля убезпечити свого президента від потенційної напруженості на саміті через повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Це дозволить путіну уникнути прямої конфронтації з іншими світовими лідерами, включаючи президента США Джо Байдена, який назвав президента РФ "військовим злочинцем".

Як раніше повідомлялося, Україна завершує підготовку до можливої ​​участі у саміті "Великої двадцятки", який відбудеться на Балі наступного тижня.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті