РосЗМІ повідомляють про заміну генерала, командувача угруповання військ окупантів "Схід"

Російські пропагандисти пишуть, що т.в.о. командувача Східного угруповання військ РФ, замість генерала Рустама Мурадова, призначено генерала Андрія Кузьменка. Повідомлення про це з'явилися сьогодні, 28 березня.

Зазначається, що Мурадов наразі офіційно відправлений у відпустку, ймовірно, для узгодження з путіним, яким саме чином буде здійснено його відставку. У Мережі та ЗМІ вже пройшла інформація про те, що його зняли з посади - причиною називалися серйозні промахи під Вугледаром, коли штурм обернувся важкими втратами окупантів.

"Генерал-полковника Рустама Мурадова відсторонено від командування угрупованням військ "Схід", що воює на Південно-Донецькому та Запорізькому напрямках, але він продовжує залишатися на посаді командувача Східного військового округу до моменту нового указу Володимира Путіна про зміну командувача", - повідомляє низка ЗМІ та російських політиків.

Також нібито відомо, що тимчасово виконуючим обов'язки командувача угруповання військ "Схід" призначено генерал-лейтенанта Андрія Кузьменка - екскомандувача 6-ї загальновійськової армії, багатодітного батька. Відомо, що йому 50 років, одружений, виховує трьох дітей. У 1994 році він закінчив Омське вище загальновійськове училище імені Фрунзе. Пройшов усі щаблі військової служби від командира розвідувального взводу в Забайкальському військовому окрузі до командира з'єднання в Північно-Кавказькому військовому окрузі. Нагороджений орденом "Мужності" і чотирма медалями.

Зазначимо, що офіційно інформацію про зняття Мурадова і призначення т.в.о. Кузьменко не підтверджено.

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті