Кремлівська мережа ботів розсилає фейкові цитати світових знаменитостей із вимогами не допомагати Україні

Кремлівська мережа ботів почала активну розсилку карток із так званими "цитатами великих людей". На цих картках різні знаменитості критикують Україну, закликають країни Заходу перестати допомагати Києву і стверджують, що газопровід "Північний потік-2" підірвали США. Про це повідомляє The Insider.

Картки публікуються англійською, французькою та німецькою мовами. Також поширюються зображення нібито новинних заголовків у ЗМІ. Це встановили аналітики проєкту "Блокувальник Ботів/antibot4navalny". The Insider верифікував зібрані дані та заархівував деякі публікації, які швидко зникають.

Більша частина "цитат" стосується того, що Захід повинен припинити надавати фінансову допомогу Україні, деякі псевдознаменитості "міркують" про те, що Україні марно допомагати, оскільки зараз Заходу "цікавіший" конфлікт в Ізраїлі. Наприклад, "Ештон Катчер" пропонує відправити президента України в реабілітаційний центр, а "Кріштіану Роналду" стверджує, що українці "поводяться як шарлатани". При цьому "Бейонсе" раптово стала експертом з підриву газопроводу.

Також The Insider виявив, що такі самі картки з фейковими цитатами поширюють у Facebook, ба більше, для збільшення охоплення аудиторії оплачено рекламу, тобто фактично Meta отримує дохід від дій мережі ботів. У полі "бенефіціари і платники" стоять, судячи з усього, випадкові імена, якими названо ботів, - знайти реальних людей із такими іменами не вдалося.

Судячи з усього, кампанія з розсилки "цитат" стартувала напередодні - 23 листопада. Список знаменитостей, яких "приклеювали" до вигаданих цитат, налічує щонайменше 50 імен, включно з "Леонардо Дікапріо".

Розсилку публікують ті самі акаунти, які раніше поширювали пости прокремлівської мережі ботів Doppelgänger/RRN, про яку раніше вже писав The Insider. За спам-атакою стоять IT-компанії "Национальные технологии" та "Агентство социального проектирования" (АСП), що перебувають під європейськими санкціями. Кінцевим власником ТОВ "Национальные технології" є "Ростех". Також боти просували сайт EuroBRICS, який має доведені зв'язки з центром спеціальної служби (в/ч 54777) ГРУ РФ, - йдеться в повідомленні.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті