Кремль наказав регіонам відзначити Новий рік із згадкою про "героїзм" окупантів та агітбригадами на фронті - ЗМІ

Кремль рекомендував регіонам та російським державним компаніям у святкуванні новорічних свят виявити стриманість у витратах, а також не забувати про учасників "спеціальної військової операції". Про це пишуть російські ЗМІ.

Так, при організації дитячих ялинок пропонується передбачити "згадування героїзму захисників Вітчизни, можливість від імені дитини надіслати вітання".

Щодо святкових заходів для дорослих, то Кремль зазначає, що існує запит громадян на прояв стриманості у витратах. Регіонам та муніципалітетам пропонують вітати із Новим роком сім'ї учасників "спеціальної військової операції" з дітьми; збирати та надсилати вітальні листівки учасникам СВО від імені їх сімей; привітати поранених у шпиталях.

Новорічні ярмарки рекомендується використовувати як "інструмент суспільної консолідації": дати можливість людям зібрати та відправити подарунок учасникам спеціальної військової операції, а також розмістити на ярмарках стенди "Все для перемоги", "де кожен може зробити свій внесок у забезпечення потреб військовослужбовців".

Тим регіонам, які шефствують над населеними пунктами у "ЛНР", "ДНР", Херсонській та Запорізькій областях, пропонується встановити там ялинки та урочисто їх відкрити.

Також рекомендується сформувати агітбригади (включаючи Дідів Морозів та Снігуроньок), щоб привітати військових у зоні "СВО" "в підшефних військових частинах". У самих частинах Кремль радить встановити новорічні ялинки з іграшками "у вигляді побажань від дітей", а також іграшками, які діти зробили своїми руками.

На центральних площах російських міст рекомендується встановити телестудії для запису привітання учасникам СВО.

Держкомпаніям серед іншого радять відмовитися "від масштабних дорогих свят та витратних розваг"; при проведенні заходів щодо підбиття підсумків року їм радять демонструвати повагу і турботу до сімей учасників СВО — співробітників держкомпаній, а якщо організація задіяна у вирішенні завдань забезпечення армії — нагородити співробітників, що відзначилися, цінними подарунками, преміями, грамотами тощо.

Як повідомлялося раніше, понад 70% мешканців РФ підтримують війну проти України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті