Кращу частину російської армії вже знищено під час їхніх спроб наступу - ГУР

Російські окупанти втратили найкращі підрозділи своєї армії під час наступу на початку цього року. Про це 4 квітня в ефірі національного телемарафону заявив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

"Найкраща частина російської армії вже знищена після 24 лютого на території України. Те саме стосується кращої частини техніки та озброєння рашистів", - заявив представник Головного управління розвідки.

Цей факт завадив російському наступу на сході зламати оборону України. Але крім цього, причинами невдач окупантів була потужна оборона ЗСУ і опір українців.

"Ключові завдання, які Кремль ставив перед своїм окупаційним корпусом, провалені вкотре - це вихід на адмінмежі Донецької та Луганської областей. Ми бачимо, що в черговий раз ці завдання і терміни провалені", - додав Юсов.

Водночас представник української розвідки зазначив, що в росіян усе ще залишається серйозний мобілізаційний потенціал. Також в окупантів залишається перевага за зразками озброєння - зокрема за старою технікою на консервації.

Нагадаємо, раніше глава ГУР Кирило Буданов повідомив, що в російській армії більше немає елітних підрозділів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті