Координаційні центри Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, відкрились у Кропивницькому та Кривому Розі

Координаційні центри Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, відкрились у Кропивницькому та Кривому Розі. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Сьогодні Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко відвідує щойно відкритий Координаційний центр у Кропивницькому. Такий же запрацював і в Кривому Розі.

Це стало можливим у результаті партнерства Офісу Уповноваженого та Донецького державного університету внутрішніх справ, що евакуйований до Кропивницького. З вишем було підписано меморандум про співпрацю.

Під час зустрічі ректор вишу Сергій Вітвіцький відзначив, що навчальний заклад готовий допомагати Офісу в його пошуковій діяльності та підтримувати родини полонених і зниклих безвісти. Зокрема, в правозахисному, гуманітарному та інформаційному аспектах", - йдеться у повідомленні.

Тепер в Україні вже діють 14 Координаційних центрів: на Київщині, Дніпропетровщині, Львівщині, Рівненщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Миколаївщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині, Одещині, у Кропивницькому, Кривому Розі та в Запорізькій області.

Нагадаємо, працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні дні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за телефоном: (095) 896-04-21. Також повідомити про зниклих осіб можна безпосередньо Уповноваженому: (099) 792-01-26.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті