"Командування втекло з лінії фронту, як тільки почалися обстріли" - "мобіки", які вижили під Сватове

Російський військовий повідомив ЗМІ про загибель батальйону мобілізованих із Воронезької області під містом Сватове Луганської області. Про те, що сталося, в ефірі телеканалу FREEДОМ детальніше повідомив заступник головного редактора “Верстки” Олексій Левченко.

За його словами, мобілізований Олексій Агафонов, який вижив, розповів виданню, що бачив велику кількість загиблих під Сватовим.

“Ми не дуже точно можемо говорити про те, що він об’єктивно оцінює, що більше ніж 500, але, швидше за все, ситуація була така, що вони потрапили під обстріл і частина мобілізованих залишила позиції, розбіглася, якась частина загинула, якась була поранена. І тому ясно, що їх багато, але, напевно, точної цифри ми зараз взагалі ніде не встановимо”, — зазначив Левченко.

Він додав, що Олексій Агафонов, який зв’язався з “Версткою”, і ще 30 його товаришів по службі змогли евакуюватися і сховатися в одному з будинків у Луганській області.

“Олексій Агафонов розповідав, що мобілізованих кинули без будь-якої підготовки, без нормального спорядження та амуніції в ніч з 1 на 2 листопада під Макіївку Луганської області, де вони мали копати окопи. Вони мали лише три лопати на весь батальйон. Їм доводилося копати штик-ножами, руками й чим попало. Під ранок почався обстріл, який тривав три дні. Значна частина мобілізованих загинула”, — розповів Левченко.

Мобілізовані також повідомили “Верстці”, що їхнє командування втекло з лінії фронту, як тільки почалися обстріли.

Левченко додав, що родичам мобілізованих після того, як вони сходили до місцевої влади, заборонили спілкуватися зі ЗМІ.

Нагадаємо, понад 500 мобілізованих на війну проти України росіян загинуло у Сватівському районі Луганської області.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті