Колишня очільниця РДА, завкафедри університету й ексдепутат райради з Луганщини отримали підозру в колабораційній діяльності

Підозру від СБУ отримали троє колаборантів, які очолили незаконні "муниципальные образования", створені рашистами на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 16 лютого.

"СБУ зібрала доказову базу на трьох колаборантів, які в результаті окупаційної "адміністративної реформи" та псевдовиборів очолили структури "муниципальных обранований" на захоплених ворогом територіях Луганщини. Усі троє попередньо засвідчили прихильність російському агресору, отримавши партійні квитки "Единой россии", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що серед фігурантів - колишня очільниця Сватівської райдержадміністрації й депутатка місцевих рад від партії регіонів та опоблоку Людмила Русанова. Чиновниця перейшла на бік ворога одразу після окупації півночі області. За це рашисти поставили її на чолі "адміністрації Сватівського району ЛНР". Наразі ворожа поплічниця обіймає посаду голови "муниципального образования Сватовский муниципальный округ ЛНР".

Другим зловмисником є колишній завідувач кафедри в Луганському державному медичному університеті Сергій Скляр, який з вересня 2023 року керує так званим "советом миниципального округа муниципального образования Беловодский муниципальный округ ЛНР". Він підтримав російського агресора й після початку широкомасштабного вторгнення ініціативно прибув до тимчасово окупованої території, аби співпрацювати з "новою владою".  

Ще один зрадник - колишній депутат Новопсковської райради від опозиційного блоку Андрій Ластовка. Нині він є заступником голови "совета Новопсковского муниципального округа ЛНР". Правопорушники працюють на підтримку окупаційного режиму та сприяють «інтеграції» захоплених українських територій до РФ. 

Колаборантам повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).За вчинення цього злочину їм загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує інженеру-конструктору, який хотів передати РФ та Ірану новітні розробки України у сфері військового кораблебудування.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті