Колишнього путінського губернатора Севастополя заарештували за порушення санкцій у Лондоні

Колишнього "губернатора" окупованого Севастополя Дмитра Овсяннікова заарештували в Лондоні, і він перебуває у в'язниці за звинуваченнями в порушенні британських санкцій проти РФ. Про це з посиланням на Національне агентство з боротьби зі злочинністю повідомляє Times, пише "BBC News. Русская служба".

"Колишній російський чиновник Дмитро Овсянніков був заарештований у Лондоні 22 січня і залишається у в'язниці за звинуваченнями, які включають порушення британських санкцій проти Росії", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що після російської анексії Криму 2016 року Овсяннікова призначили губернатором Севастополя, він обіймав цю посаду до липня 2019 року. Пізніше він обіймав посаду заступника міністра промисловості і торгівлі, але у квітні 2020 року його звільнив із цієї посади прем'єр Михайло Мішустін, формально у зв'язку зі скороченням посади. В уряді тоді не приховували наміру звільнити його, цьому передував скандал, спричинений тим, що чиновник голосно матюкався в аеропорту Іжевська у відповідь на прохання пред'явити посадковий талон; також Овсяннікова виключили з "Єдиної Росії".

"З 31 грудня 2020 року, задовго до повномасштабного вторгнення, Овсянникова занесли до британського санкційного списку, де він перебуває дотепер; його активи в Сполученому Королівстві підлягали заморожуванню, а в березні 2022 року до цього було додано заборону на користування трастовими послугами. При цьому заборони на в'їзд до країни для нього не вводили", - пише також BBC.

Овсяннікова заарештували у себе вдома в Лондоні. Йому інкримінують відкриття рахунку в банку Halifax Bank of Scotland не пізніше лютого минулого року, після чого він, як стверджується, дозволив внести туди чотири платежі на загальну суму 65 тис. фунтів стерлінгів, а також зберігав у себе 77517 фунтів стерлінгів "кримінальної готівки", пише Times із посиланням на Національне агентство з боротьби зі злочинністю.

Уточнюється, що з часу арешту Овсянніков утримується в одній із лондонських в'язниць (що досить незвично - заарештованих за ненасильницькі злочини частіше звільняють під заставу). 20 лютого він має постати перед Королівським судом Сазерка (район на південному березі Темзи в Лондоні).

Проти Овсяннікова також діяли санкції Євросоюзу, але в жовтні 2022 року він домігся їх зняття.

Раніше повідомлялося, що в Грузії виявили понад 1700 спроб обходу санкцій проти РФ.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті