Колишній посол США в РФ розповів, чого найбільше боїться путін

Надзвичайний і Повноважний посол США в росії із 2011 по 2014 рік Майкл Макфол вважає, що президент РФ путін найбільше боїться втратити Крим. Таку думку Макфол висловив в інтерв’ю Еспресо.TV.

"Путін боїться перенесення війни в Крим, у вашу країну, а не його. Ось чого він боїться найбільше, тому що це підірвало б у Росії легітимність його війни», – вважає Макфол.

Політик додав, що нездатність путіна утримати Крим стала б "загрозливим наслідком для його режиму".

Американський дипломат підкреслив, що візит російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова на саміт БРІКС замість путіна свідчить про страх останнього постати перед Міжнародним кримінальним судом у разі арешту.

"Ми не бачимо сміливця, який кидає виклик Заходу, бачимо боягуза, який боїться Заходу. До нас має дійти, що Путіна боятися не варто і що можна сміливо кидати йому виклик і зрештою проганяти його", – заявив посол.

Як повідомлялося, ЗМІ озвучили дату, коли путін оголосить нову хвилю мобілізації в РФ. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті