Колаборанту Моргунову, який керував окупованими Брянкою й Сєвєродонецьком, повідомлено про підозру

Рашистський ставленик Микола Моргунов, призначений окупантами на посаду "голови адміністрації" Сєвєродонецька, отримав підозру у колабораціонізмі. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 5 жовтня.

"За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури псевдомеру Сєвєродонецька повідомлено по підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що на початку липня 2022 року мешканець окупованої з 2014 року Брянки, 8 років "керував" цим містом, був призначений окупаційною адміністрацією РФ на псевдопосаду "в. о. голови адміністрації м. Сєвєродонецька ЛНР".

Підкреслюється, що підозрюваний виконує вказівки голови псевдореспубліки та легалізовує російську окупаційну владу на території міста.

"У захопленому місті в руїнах так званий "керівник" нібито налагоджує "мирне життя", розповсюджуючи проросійські наративи", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що громадянин почав співпрацювати з окупантами ще з 2014 року.

"До повномасштабного російського вторгнення в Україну він був "головою адміністрації м. Брянки ЛНР", – сказано в повідомленні. – За цим фактом до суду направлено обвинувальний акт за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України".

Раніше повідомлялося, що керувати руїнами Сєвєродонецька окупанти призначили Миколу Моргунова, який до цього 8 років "тренувався" на окупованій з 2014 року Брянці.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті