КНДР різко наростила перевезення в РФ після зустрічі двох диктаторів - Beyond Parallel

Зафіксовано різке зростання кількості вантажних перевезень між Північною Кореєю та РФ після зустрічі лідерів обох держав у вересні. Про це пише проєкт Beyond Parallel.

"На супутникових знімках північнокорейської залізничної станції Туманганг на кордоні з Росією, зроблених 5 жовтня 2023 року, видно безпрецедентну кількість вантажних вагонів, загалом приблизно 73 вагони. Рівень залізничного руху набагато вищий, ніж той, який Beyond Parallel спостерігав на об’єкті протягом останніх п’яти років, навіть порівняно з рівнем до COVID-19", - пише видання.

З огляду на те, що Кім Чен Чен Ин і Путін обговорили деякі військові обміни та співпрацю на своєму недавньому саміті, різке збільшення залізничних перевезень, ймовірно, свідчить про постачання Північною Кореєю зброї та боєприпасів до Росії.

Разом з тим, широке використання брезенту для покриття транспортних ящиків/контейнерів та обладнання унеможливлює остаточну ідентифікацію того, що видно на залізничному об’єкті Tumangang.

"Події в інших місцях на залізничному об’єкті Туманганг показують, що Північна Корея не просто планує відновити прикордонний рух до рівня до COVID-19, а й далі розширити пропускну спроможність об’єкта на цьому прикордонному переході", - зазначає Beyond Parallel.

На думку аналітиків, в обмін на зброю Кім може отримати вкрай необхідну енергетичну і продовольчу допомогу, а також передові збройові технології, в тому числі пов'язані з міжконтинентальними балістичними ракетами, підводними човнами з ядерними балістичними ракетами і військовими розвідувальними супутниками.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея почала передачу артилерійських снарядів росії, розповів американський чиновник CBS News.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті