Після зустрічі путіна та Ким Чен Ина Північна Корея почала постачати росії снаряди

Північна Корея почала передачу артилерійських снарядів росії, розповів американський чиновник CBS News. Поки незрозуміло, чи є ця передача частиною довгострокової стратегії або разовою поставкою, а також що отримає КНДР натомість, - пише The Moscow Time.

У Білому Домі вважають, що ці поставки стали результатом зустрічі російського диктатора путіна і глави КНДР Кім Чен Ина в середині вересня.

Один із високопоставлених чиновників Південної Кореї попередив CBS News до саміту, що Кім Чен Ин може прагнути отримати технології від росії для створення ядерних підводних човнів, а також більш досконалих ракет і супутників. Він попередив, що поглиблення відносин росії та Північної Кореї може обернутися тим, що Пхеньян набуде здатності погрожувати не тільки Південній Кореї та Японії, а й усьому світу.

Перша з 2019 року зустріч путіна і Кім Чен Ина відбулася 14 вересня на космодромі Східний. Керівник КНДР висловив надію, що Москва і Пхеньян завжди будуть разом боротися з "імперіалізмом".

"Я не думаю, що, розпочинаючи війну, путін передбачав, що через півтора року йому доведеться жебракувати світом і просити про допомогу світових ізгоїв, таких, як Кім Чен Ин", - прокоментував її офіційний представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті