Кабмін наклав повторні санкції на Януковича, Курченка, Лєбєдєва й російського олігарха Дерипаску

Уряд наклав санкції на експрезидента Віктора Януковича, підприємця Сергія Курченка, ексміністра Павла Лебедєва, російського олігарха Олега Дерипаску, щоб конфіскувати їхнє майно в Україні. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм 10 вересня.

За його словами, на позачерговому засідання Кабмін погодив купівлю з боку АРМА військових облігацій на 152 млн грн. Ці гроші перебувають на рахунках агентства й були заморожені під час майна росіян і колаборантів в Україні.

"Також сьогодні Уряд повторно накладає санкції на Сергія Курченка, Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску в частині блокування їхніх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні. Це рішення потрібно для того, аби згідно з новим законодавством остаточно конфіскувати все їхнє майно на території України", - наголосив прем'єр.

Він зауважив, що заморожування й конфіскацію російських активів проводять за чітко визначеними процедурами згідно з новим законодавством. Уряд працює над тим, щоб забрати все майно та кошти РФ і витратити на посилення української армії та відбудову України.

Як раніше повідомлялось, конфісковані у сина Януковича понад 300 мільйонів передали ЗСУ.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті