Кабмін запропонував РНБО запровадити санкції проти транспортного сектора РФ на 50 років

Кабінет Міністрів пропонує запровадити заборону на здійснення прямого повітряного, наземного, залізничного та морського сполучення РФ з Україною. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" 22 січня. 

Як повідомляється, така норма міститься в розпорядженні уряду №39-р від 19 січня 2024 року, яким Кабінет Міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України схвалити протягом 10 днів пропозиції щодо застосування санкцій проти транспортного сектора Російської Федерації терміном на 50 років.

Заборона, зокрема, стосується всіх видів прямих і транзитних польотів, а також використання повітряного простору України суднами, власниками яких є юридичні особи-резиденти Російської Федерації.

Щодо наземного транспорту, заборона стосується автобусів, вантажних автомобілів із причепами та напівпричепами або без них, зареєстрованих на території Російської Федерації.

Щодо залізничного транспорту заборона стосується ввезення на митну територію України вагонів усіх видів, локомотивів, моторейкового транспорту, для осіб, пов'язаних із державою-агресором, а також залізничного рухомого складу, зареєстрованого за залізничною адміністрацією РФ.

Окрім того, згідно з розпорядженням, суднам під прапорами РФ заборонено плавання у внутрішніх водах України та захід до морських портів. Заборона також поширюється і на судна, які здійснювали захід до портів на тимчасово окупованих територіях України.

Водночас розпорядження також передбачає невизнання кваліфікаційних документів моряків, медичних свідоцтв та інших документів, виданих РФ на тимчасово окупованих територіях України.

Розпорядження також забороняє громадянам РФ роботу на суднах під прапором України, за винятком осіб, які перебувають на території України на законних підставах і мають відповідні документи.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз надати Україні більше зброї, конфіскувати активи РФ і закрити шляхи обходу санкцій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті