Кабмін ухвалив рішення про підвищення пенсій із 1 березня

Кабінет Міністрів  23 лютого на черговому засіданні ухвалив рішення про індексацію пенсій з 1 березня. Це вже третя індексація за час повномасштабної війни, повідомив у Телеграм очільник уряду Денис Шмигаль.

Як повідомляється, в Україні з 1 березня підвищать пенсії майже на 8%. Середній розмір підвищення становитиме 322 гривні, а середня пенсія зросте до 5717 грн.

Індексація торкнеться понад 10 мільйонів українців: 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств і майже 100 тисяч чорнобильців.

Крім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів, які працюють, з урахуванням оновленого страхового стажу. Також у 2024 році проведуть індексацію найнижчих пенсій.

"Попри те, що під час повномасштабної війни уряд має право не проводити індексацію пенсій, ми не лише проводимо індексацію, але і розширюємо її периметр", — зазначили в уряді.

Нагадаємо, у 2022 році середній розмір підвищення пенсій після індексації становив 380 гривень, казали в Мінсоцполітики. Пенсії зросли в середньому на приблизно 8%, а були проіндексовані на 14%.

Торік, у березні 2023 року в Україні провели індексацію пенсій на 20%. Під неї потрапили всі категорії, визначені в законі "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Як повідомлялося, пенсіонери можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеозв’язку. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті