"Йдеться про організацію безпеки проти росії": німецькі соціал-демократи визнали, що помилялися щодо політики путіна

Лідер німецьких соціал-демократів Ларс Клінгбайль заявив, що наразі мова йде про організацію безпеки проти росії, і Німеччина буде твердо стояти на боці України. Про це Клінгбайль заявив під час партійної конференції 9 грудня, пише німецьке видання n-tv.

"Наразі мова йде про організацію безпеки проти Росії, і Німеччина буде твердо стояти на боці України, яка зазнає агресії з боку РФ", - заявив Клінгбайль.

Він зазначив, що було помилкою те, що партія не дистанціювалася раніше від путінської системи.

В свою чергу голова фракції СДПН у Бундестазі Рольф Мютценіх визнав, що "поШольцвністю недооцінив" імперське мислення путіна.

Водночас Мютценіх виступив проти дискредитації політики "розрядки", яка була раніше. За його словами, "соромно" ставити її "в один ряд з загарбницькою війною" проти України. Також він повторив свій заклик використовувати дипломатичні можливості для припинення конфліктів. 

"Війна Росії проти України показує, "що ми не завжди правильно оцінювали події останніх років", – йдеться в ключовій пропозиції, представленій партійним керівництвом СДПН. Дотримуватися припущення, що посилення економічних зв'язків сприятиме демократизації Росії, було "помилкою". Це призвело до того, що Німеччина "стала однобічно залежною від Росії з точки зору енергетичної політики".

"Поки Росія переслідує свою імперіалістичну мету завоювання і придушення суверенних держав, не може бути ніякої нормалізації відносин з Росією", – підкреслюється в пропозиції.

На додаток до розширення внутрішнього ринку і зміцнення соціальної Європи, також важливо, "щоб Європейський Союз подолав неефективну і недієву фрагментацію у своїй оборонній політиці і у своїх галузях озброєнь". Що стосується східноєвропейської політики, то, згідно з документом СДПН, важливо "створити умови для якнайшвидшого прийняття України, Молдови та Грузії". Щоб зберегти здатність Європи діяти, ЄС також повинен "відійти від принципу одностайності" у сфері зовнішньої політики, вважають соціал-демократи.

Раніш повідомлялось, що Шольц пообіцяв, що підтримає Україну, якщо інші союзники ослабнуть.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті