Інженера з Куп'янська, який працював на окупантів, затримано на Харківщині. Чоловікові загрожує до 12 років ув'язнення - СБУ

СБУ затримала ще одного ворожого пособника, який пішов на добровільну співпрацю з РФ після захоплення частини Харківської області. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 20 жовтня.

"Фігурантом виявився колишній інженер Куп’янського управління магістральних газопроводів. Під час тимчасової окупації міста він підтримав російських загарбників і погодився очолити створене ворогом місцеве "газорозподільне підприємство". На цій "посаді" фігурант примушував своїх підлеглих рити траншеї та будувати інші фортифікаційні укріплення для окупантів", - сказано в повідомленні.

Також він підказував командуванню російських військ локації для замаскованого зберігання їхньої бронетехніки та боєприпасів на території району, брав участь у підготовці об’єктів окупаційних органів та військових угруповань РФ до опалювального сезону минулого року.

Після звільнення Куп’янська чоловік намагався "залягти на дно", щоб уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що колаборант із Сватового, який перейменовував вулиці міста й брав у магазині лише рублями, отримав 7 років ув'язнення.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті