ГУР: росія невдало випробувала ракети-носії ядерної зброї "Ярс" і "Булава"

Росія провела випробування ракет-носіїв ядерної зброї "Ярс" і "Булава", які виявилися невдалими. Про це 4 листопада повідомило Головне управління розвідки України у Телеграмі.

Зазначається, що запуск ракети "Ярс" відбувся 1 листопада з космодрому "Плесецьк" Архангельської області по цілі на полігоні "Кура" (Камчатка). За даними ГУР, ракета збилася з курсу.

Ракета "Ярс" збилася з курсу і під час попередніх командно-штабних навчань стратегічних ядерних сил РФ 25 жовтня 2023 року.

За ствердженням розвідки, серйозні проблеми росія має також із важкою МБР РС-28 "Сармат" шахтного базування – це один з ключових проєктів в оголошеному агресором процесі модернізації стратегічних ядерних сил РФ.

"Ракету "Сармат" на росії створюють з 2009 року. Згідно з первинними планами Москви, її мали прийняти на озброєння ще 5 років тому – у 2018-му, але дату постійно відтерміновували", - йдеться у повідомленні.

У ГУР переконані, що у порівнянні з виготовленою в Україні МБР РС-20 "Воєвода" створена їй на заміну ракета "Сармат" позбавлена будь-яких переваг у конструкції, головній частині чи методах подолання протиракетної оборони.

Як повідомлялося, у РФ спалили авто гендиректора підприємства, яке виготовляє боєголовки до ракет.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті