Головний конкурент Трампа на кандидатство у президенти США Десантіс назвав путіна воєнним злочинцем

Імовірний кандидат у президенти США від республіканців, губернатор Флориди Рон Десантіс змінив свою риторику щодо ситуації в Україні, назвавши путіна воєнним злочинцем, якого необхідного притягнути до відповідальності. Про це Десантіс сказав в ефірі телеканалі Fox Nation, повідомляє The New York Post.

"Тепер Десантіс стверджує, що Росія зробила помилку, коли вдерлася в Україну, а також захопила Крим у 2014 році, і вона не зможе перемогти у війні", - зазначає видання.

Десантіс також розкритикував російського диктатора путіна, назвавши його "невдахою з автозаправної станції з купою ядерної зброї". 

Відзначимо, ще минулого тижня Рон Десантіс дав письмову відповідь ведучому Fox News Такеру Карлсону. Він, зокрема, зазначив, що заглиблення в "територіальну суперечку" між Україною і росією не відповідає "життєво важливим національним інтересам" США.

Це твердження різко розкритикували високопоставлені республіканці, в тому числі сенатори Ліндсі Грем і Марко Рубіо.

У новому інтерв’ю Десантіс визнав, що раніше неправильно характеризував ситуацію в Україні. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті