Голова комітету з оборони бундестагу ФРН виступає за термінове постачання Україні ракет "Таурус"

Голова комітету з оборони бундестагу ФРН Марі-Агнес Штрак-Ціммерман виступає за термінове постачання Україні крилатих ракет "Таурус". Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

"Треба терміново поставити "Таурус", - заявила глава комітету. 

В інтерв'ю виданням медіагрупи Funke Марі-Агнес Штрак-Ціммерман пояснила, що "цілеспрямоване використання крилатих ракет дасть змогу українській армії порушити російські поставки".

Депутатка закликає канцлера Олафа Шольца не відкладати рішення про постачання, яке обговорюється вже шість місяців.

На запитання, чи вважає вона законними удари України німецькими крилатими ракетами по території РФ, Штрак-Ціммерман відповіла: "Міжнародне право дає змогу Україні атакувати військові об'єкти на території агресора. Абсолютно незалежно від того, де зброю було вироблено і хто її надав".

Як повідомлялося, 15 вересня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що Берлін може ухвалити рішення щодо постачання Україні крилатих ракет Taurus протягом одного-двох тижнів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті