Голова Дніпропетровської ОВА закликав населення повернути зброю, видану на початку агресії РФ

Цивільні упродовж 10 днів повинні повернути вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, які отримали на початку повномасштабного вторгнення. Про це 6 березня у Телеграм заявив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак після наради з правоохоронцями щодо безпекової ситуації в регіоні.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення цивільним видали зброю для захисту своїх родин і домівок. Після стабілізації ситуації в регіоні частина людей повернула зброю, решта ж залишила її "на руках".

"Списки цих громадян нам відомі, оприлюднювати їх ми поки не будемо. Але, ще раз наголошую, у них є 10 днів, починаючи з сьогоднішнього, на повернення зброї в установленому порядку", - наголосив Лисак.

Очільник ОВА додав, що на нараді також обговорили питання щодо розмінування територій. Він наголосив, що завершити його необхідно до початку весняних польових робіт.

Крім того, з правоохоронцями поговорили про продовження наведення ладу у криміногенній ситуації регіону. 

Як повідомлялося, вночі 6 березня над Дніпропетровщиною було збито 4 ворожих безпілотники. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті