Голова "Укренерго": "Вихідні ми пройдемо з дефіцитом в приблизно 25%"

Зараз в Україні дефіцит електроенергії складає 30%, в той час, як на ранок середи 23 листопада був характерним дефіцит в 15-20%. Про це 25 листопада в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, протягом 26 листопада очікується збільшення потужності атомних станцій. 

"Відповідно відсоток покриття споживання нашою генерацією буде рости, хоч і не так стрімко, як в першу добу, коли ми відновлювались. Плануємо, що вихідні ми пройдемо з дефіцитом в приблизно 25%. Цей показник вже близький до того, який був до останнього обстрілу, але все ще дещо завеликий. Тому графіки обмежень будуть залишатися", - зазначив голова "Укренерго".

 


"Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області. І по тих лімітах, які ми довели на завтра, я бачу, що 75% покриття споживання – це той рівень, який дає можливість зробити відключення менш тривалими та спробувати увійти в плановий режим", - підкреслив Кудрицький. 

Як повідомлялося, в Україні в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит - 30% від потреби споживання.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті