Німеччина хоче продовжити роботу двох АЕС - Spiegel

Уряд Німеччини має намір продовжити роботу двох атомних електростанцій. Про це 5 вересня повідомляє Der Spiegel.

Журналісти посилаються на власні джерела у німецькому уряді. За їхніми даними, міністр економіки та енергетики Роберт Хабек хоче продовжити роботу двох із трьох останніх у країні атомних електростанцій до наступної весни.

Таку пропозицію пов'язують зі скороченням постачання газу з росії. Якщо ця пропозиція буде прийнята, це змінить план, згідно з яким останні АЕС у Німеччині мали зупинити до кінця 2022 року.

Одну з них, Emsland, справді закриють у заплановані терміни. Дві інші АЕС - Neckarwestheim і Isar 2 - швидше за все продовжать роботу до середини квітня 2023 як резерв для електромереж Німеччини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Німеччина на місяць випереджає план заповнення газових сховищ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті