ФСБ звинуватила у шпигунстві на користь СБУ і затримала батька і сина з Новоайдара на Луганщині

Російська ФСБ затримала двох жителів окупованого Новоайдара Луганської області, батька і сина-студента, які нібито передавали СБУ дані про російську армію. Відповідне відео, зняте ФСБ, розмістили окупаційні ЗМІ 19 лютого.

"З початку 2022 року фігуранти збирали та передавали відомості військового характеру про місця дислокації та маршрути переміщення військової техніки та особового складу ЗС РФ. Отримані відомості затримані передавали співробітнику СБУ за допомогою інтернет-месенджерів", - звинувачують окупанти.

Зазначається, що стосовно чоловіків порушено "кримінальні справи" за статтею "Шпигунство".

Раніше окупанти оприлюднили відео з хлопцем Андрієм Чорним, якого викрали у Верхній Покровці на Луганщині. Звинувачують у "держзраді".

Раніше також повідомлялося, що зібрано відомості про 15 жителів Старобільщини, викрадених росіянами. Місце перебування юнака Андрія Чорного невідоме.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті