Франція допомагатиме Маріуполю з відновленням інфраструктури після деокупації

Маріуполь після звільнення від російських окупантів отримає підтримку від французьких міст у розвитку інфраструктури та прибережних зон. Про це повідомили в Маріупольській міськраді після зустрічі мера Вадима Бойченка з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в України Етьєном де Понсеном.

«Між Францією та Маріуполем склалися добрі стосунки. Ми хочемо зберегти та продовжити їх. Є декілька французьких міст зі схожою з Маріуполем географією, їх досвід може бути корисним для українського міста», - заявив де Понсен.

У міськраді нагадали, що план відродження приморського міста «Mariupol Reborn» розробляють до деокупації, щоб одразу після звільнення Маріуполя розпочати відновлення. Він складається з двох основних етапів – швидкого відновлення критичної інфраструктури та самої Стратегії відродження міста.

До розробки цього плану вже долучилися світові архітектори, урбаністи та експерти.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки тощо.

Російське вторгнення завдало Маріуполю, за попередньою оцінкою, пошкоджень та руйнувань на 14 млрд доларів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті